FundIQ verstrekt achtergestelde leningen aan het MKB in Nederland. FundIQ is geen bank en neemt ook geen aandelenbelang in uw onderneming.

Achtergestelde lening

Een achtergestelde lening is een krediet waarbij de schuldeiser in het geval van faillissement van de schuldenaar is achtergesteld: de achtergestelde schuldeiser komt achter de belastingdienst en de bank. Achterstelling wordt bereikt door dit schriftelijk overeen te komen en als gevolg van de achterstelling rekent de bank de lening tot uw garantievermogen.

De leningen worden verstrekt met een looptijd van 3 tot 6 jaar en de aflossing begint na 18 maanden. De aflossingsbedragen worden in onderling overleg vastgesteld. De onderneming betaalt jaarlijks een rente over de lening en in sommige gevallen eenmalig kosten bij het aangaan van de lening. Zowel de rente als de eventuele eenmalige kosten zijn aftrekbaar voor de vennootschapsbelasting.

Doelgroep

FundIQ verstrekt achtergestelde leningen aan het MKB in Nederland. U komt in aanmerking voor een achtergestelde lening van FundIQ als u winst maakt en geld nodig heeft om te groeien, innoveren of herkapitaliseren en de bank dit krediet niet kan verlenen. Van belang is dat uw onderneming voldoende cash genereert om blijvend aan de renteverplichtingen te kunnen voldoen. FundIQ financiert tot een maximum van EUR 2,5 miljoen, maar een versterking van uw garantievermogen en daarmee een verbetering van uw solvabiliteit kan betekenen dat de bank bereid is meer financiering te verstrekken.

Wij begrijpen dat het voor u belangrijk is om zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben. Onze processen zijn ingericht op snelheid en nauwkeurigheid. Deze twee conflicteren soms met elkaar, maar zijn positief te beïnvloeden door transparantie en snelle informatievoorziening.

Kredietproces

  • U start de financieringsaanvraag door het formulier in te vullen.
  • Wij zullen u vervolgens binnen 2 werkdagen berichten.
  • Bij positief uitsluitsel volgt een nader informatieverzoek; en
  • plannen wij een eerste kennismakingsgesprek.
  • Op basis van de gevraagde informatie start de kredietbeoordeling, waarbij ook uw bank en accountant betrokken worden.
  • Op basis van een positieve kredietbeoordeling worden de leningsvoorwaarden gecommuniceerd.
  • Definitieve afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst.

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.